Върховният касационен съд (ВКС) оправда окончателно Златомир Иванов – Баретата по делото, в

...
Върховният касационен съд (ВКС) оправда окончателно Златомир Иванов – Баретата по делото, в
Коментари Харесай

Върховният съд окончателно оправда Златомир Иванов – Баретата

Върховният касационен съд (ВКС) оправда окончателно Златомир Иванов – Баретата по делото, в което беше обвинен за управлявал на проведена незаконна група за разпространяване на опиати. 

Според ВКС прокуратурата не е показала по безапелационен метод доказателства за това, че Иванов и още няколко души са били незаконна група. Съдът акцентира, че е положил старания, само че не е съумял да попълни " основни пропуски " на прокуратурата и по тази причина " разумно и обосновано " е взел решение да удостовери оправдаването им.

Ивайло Борисов – Ториното, апетитен за доближен на Иванов, също е оневинен от съда. 

Съдът е понижил и наказванията против приетите за виновни по делото. Така единствено шестима влизат в пандиза – част от тях за пет години, други за три, а има и такива с условни присъди.

Наложените санкции след окончателното решение на Върховен касационен съд по делото са:

- Стефан Грозданов – за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати (ОПГ) – 5 години отнемане от независимост

- Петър Цветанов – за присъединяване в ОПГ – 3 години и 6 месеца отнемане от независимост

- Тодор Цветанов – за присъединяване в ОПГ – 3 години и 6 месеца отнемане от независимост

- Тихомир Стоянов – за държане на високорисково наркотично вещество – санкция в размер на 1 000 лв.

- Кристиян Лалев – за присъединяване в ОПГ и зa държане на високорискови наркотични субстанции за разпространяване на високорискови наркотични субстанции –  3 години отнемане от независимост, отсрочено за период от 5 години, и санкция в размер на 1 000 лв.

- Добромир Добрев – за държане за разпространяване без съответно позволение на високорискови наркотични субстанции – 3 години „ отнемане от независимост “, осъществяването на което е отсрочено за период от 5 години, и „ санкция “ в размер на 6 000 лева;

- Галин Лазаров – за държане за разпространяване без съответно позволение на високорискови наркотични субстанции – 3 години отнемане от независимост, осъществяването на което е отсрочено за период от 5 години, и санкция в размер на 6 000 лв..

Това е второто дело срещу Баретата за наркотрафик. През 2016 година той беше приет за отговорен за това, че е управлявал група за разпространяване на опиати и получи 6 години и половина затвор. Златомир Иванов обаче не влезе в пандиза, тъй като по време на делото беше арестуван в ареста и под домакински арест и по този начин е излежал присъдата си авансово.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР